VASKERÅD

Når dit tøj bliver vasket korrekt, holder det længere samtidig med, at du passer på miljøet. Vi har samlet nogle vaskeråd til dig, så du kan passe rigtig godt på dit nye tøj.

 

Start med at læse vaskeanvisningen inde i tøjet, da den fortæller dig, hvordan du vasker lige netop det stykke tøj korrekt. Der kan være stor forskel på materialer, og på hvordan de skal vaskes og behandles.

Gode råd:

- Vask altid farvet, mørkt og lyst tøj for sig.

- Undgå skyllemiddel. Både fordi det kan indeholde blegemiddel og for at skåne miljøet.

- For at undgå at dit tøj krøller for meget, så vask det med lave omdrejninger.

- Stræk gerne dit tøj lidt mens det stadig er vådt. Så krøller det mindre og så kan du i mange tilfælde undgå at stryge det.

- Brug altid vaskemiddel til uld/silke hvis der er 10% og derover uld eller silke i dit tøj.

- Tøj af naturmaterialer, som f.eks. viscose, hør og bomuld kan typisk krympe op til 5 %. For at minimere krympning kan du med fordel vaske tøjet på uldvask. I nogle tilfælde, f.eks. mht. viscose, kan tøjet stryges ud til normal størrelse ved at dampstryge tøjet ved en passende temperatur. Den må dog ikke være for høj, så tøjet ødelægges. Hvis du stryger tøjet med indersiden udad, bevarer du glansen i tøjet. 

- Vær opmærksom på at strik bedst bevarer den oprindelige form hvis det bliver formet og tørres liggende. Dette vil ofte stå ved vaskeanvisningen i tøjet ”tørres liggende”. 

 

FORKLARING AF VASKESYMBOLER

Vaskeråd